Zdravíme své fanoušky,

tentokrát bychom pro Vás měli jednu zajímavou záležitost, která se konala 9.4. v baru MonDieu. Jednalo se o hospodský kvíz, kde se sejde x týmů a soutěží ve znalostech z tématu, který se předem určí. Naše téma, na které jsme šli, bylo Harry Potter. A řeknu Vám na rovinu, že spoooooustu detailů jsem fakt nevěděl! 😀 ….

Povím Vám, jak to bylo. Hospoda Mondieu se nacházela kousek od Kobylis, takže pro nás cesta docela zdlouhavá, ale nedalo se nic moc dělat, protože kdo se chce takovéto akce zúčastnit, musí se přihlásit velice brzy, protože tato akce je skoro vždycky na 99% vyprodaná. A to velmi rychle! Tudíž z naší rychlosti vyplynulo, že jsme se museli vydat poměrně daleko od našich bydlišť. To nám ale nevadilo.

Kolem 7 jsme dorazili do hospody, kde na nás už čekala uvaděčka. Dostali jsme záznamové kartičky a šli si sednout ke stolu. Na stole na nás čekalo velmi zajímavé tematické menu 😀 viz foto níže.

Chvíli po nás dorazil zbytek týmů a po pár minutách jsme mohli začít.

V prvních minutách došlo k vysvětlení pravidel a hned poté hra začala! Prvních 5 otázek bylo k dílu HP 1 a hlavně k autorovi a filmu samotnému. Prvních 5 otázek jsem skoro netušil, která bije 😀 Říkal jsem si, že to přece nemůže být tak těžké… Naštěstí v dalších 5ti otázkách jsem se konečně začal chytat.

Prvních 10 otázek jsme měli tedy za sebou a následovala doplňovačka.  To byl bonusový bod, který jsme málokdy trefili. V prvním případě jsme se v odpovědi sekli pouze o 1 rok, což na druhou stranu nebylo tak hrozné. Otázky myslím dokážete odhadnout z fotky níže.

Po chvilkové přestávce, kdy se předchozí kartička vyhodnotila a následně se řekly správné odpovědi, se přešlo hned na 2. kolo! Tentokrát to byly otázky na HP 2. díl. Otázky nebyly až tak těžké, ale také se takové našly. V žádné kartičce se nám nepodařilo získat plný počet bodů. Opět viz kartička níže.

Ve 3. pokračování se začalo poněkud drsněji. Hned na úvod otázka, kdo hrál Brumbále v 1. a 2. díle. Jméno herce jsem fakt neznal, naštěstí to v týmu kolegové věděli. Následující 3 otázky jsem pak zase věděli, ale 5. otázkou nás zadavatel opět zaskočil a poprvé necháváme zcela prázdné místo, protože fakt nevíme… Naštěstí na dalších otázkách se opět chytáme, ale bohužel v poslední, 10., otázce, uděláme chybu. Stane se. Jede se dál! Doplňovačku radši ani zmiňovat nebudu 😀 Ale v rychlosti – oč se jednalo. Byl dán rozměr knihy HP 3. dílů a my měli odhadnout, kolik ta kniha cca váží. V tu chvíli začala horlivá debata o tom, kolik váží samotný papír, pak ten formát, barva, apod. Samozřejmě že jsme se netrefili 😀 …

Jdeme na 4. díl. Začínáme pěkně z ostra a hned dostáváme první 2 otázky, které nevíme. To to teda začíná … Naštěstí na dalších otázkách se opět chytáme (i když já moc ne 😀 – je vidět, že jsem HP viděl před hodně lety…), ale zase nezakončujeme se správnou odpovědí, a tudíž poslední odpověď zase nemáme…

A je tu 5 a 6. díl! Tentokrát začínáme relativně na pohodu a tušíme, takže první 4 odpovědi dáváme s prstem v nose. Bohužel na 5. otázce se necháváme nachytat a spleteme si syny HP, takže chybujeme a ztrácíme bod, škoda! Dále ztrácíme zbytečně bod na otázce číslo 8, kterou jsem výjimečně jako jediný z týmu věděl! 😀 aneb jaký byl nejnovější obchod v Příčné ulici. Byl to ten, co otevřeli Weaslyové! HA! 😎 dobře jááááá. Pak ale následovaly 2 otázky, které jsem samozřejmě nevěděl… Ale kolegové mne podrželi. Doplňovačku jsme klasicky neuhádli 😀 …

A jde se do finále – závěrečná otázka číslo 56. Pokud si to ještě pamatuji správně, tak zněla asi nějak takto:,, Kolik let je Rupert Grintovi k dnešnímu datu* kolik má 4. díl kapitol (nebo 5 díl, ted už si nejsem jistý)+ na jakém řádku se poprvé objeví jméno Snape v 5. díle? Enjoy 😀 …

No a to bylo celé. Zní to i trošku komicky, ale bylo to super. Myslím, že jsme se náležitě pobavili. Škoda jen, že dané kvízy se už neopakují. Docela bych hecnul nějaký ten kvíz na Arnolda nebo Sylvestra 😀 …Tak zase někdy příště. Mějte se.

Vaše Dvojčátka

Komentáře